Geen objecten gevonden

Deelvervanging

Deelvervanging

Het massaal vervangen van houten ramen en kozijnen die zijn aangetast door houtrot komt steeds minder voor. HVSW  beschikt dan ook over een breed assortiment aan materialen voor deelvervanging en het plaatselijk repareren van aangetaste delen.

Aangetast geveltimmerwerk kan op diverse wijzen worden hersteld. Bij barsten en scheuren in het hout kan na voorbehandeling worden volstaan met het vullen van de aangetaste delen met een houtsealer of reparatievulmiddel.

Bij kleine aantastingen door houtrot (kleiner of gelijk aan 10 cm) vindt na voorbehandeling reparatie plaats met een reparatiecompound. Grotere aantastingen die niet tot aan de glaslijn komen, kunnen door lamineren worden gerepareerd. Hierbij wordt een op maat gemaakt nieuw houten deel ingebracht.

Deelvervanging is op zijn plaats, als het door houtrot aangetaste deel verder gaat dan de glaslijn of zich zowel in de stijl als in de dorpel houtrot bevindt. Bij deelvervanging wordt een nieuw dorpeldeel, stijlstuk of een combinatie hiervan in het kozijn aangebracht.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag