Geen objecten gevonden

Afvalverwerking

Afvalverwerking

HVSW besteedt veel aandacht aan het scheiden van gevaarlijk afval van het verfafval (lege verfblikken en verfemmers, lege kitkokers, uitgehard tweecomponenten materialen., kwasten en rollers en lege spuitbussen).

Verf en milieu
Zowel verf(-restanten) als de daarbij gebruikte oplosmiddelen worden in de afvalfase aangemerkt als gevaarlijk afval. De afvoerkosten zijn hoog en bovendien is verf een kostbare grondstof. Twee belangrijke redenen dus waarom wij om bij het omgaan met verf letten op verantwoord gebruik, het voorkomen van en zorgvuldig omgaan met afval.

De keuze van verfsoorten en gereedschappen
Verf bevat veel vluchtige oplosmiddelen, die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Daarom zijn alternatieven ontwikkeld - of in ontwikkeling - zoals de minder schadelijke high solids die ten opzichte van conventionele verven minder organische oplosmiddelen bevatten. De keuze voor een bepaalde verfsoort is sterk afhankelijk van de toepassing en de wensen van de opdrachtgever. Soms adviseren we om de traditionele alkydverven toe te passen omdat deze producten de levensduur van de diverse ondergronden aanzienlijk verhoogt. De nieuwe high solids en acrylaat producten (met minder oplosmiddelen) worden toegepast Vrijwel ieder verfproduct heeft een minder milieubelastend alternatief.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag